duminică, 2 august 2009

CONCEDIU 2009, GYULA

http://picasaweb.google.com/liviucroitoru/CONCEDIU2009GYULA?feat=directlink

Itinerar: Sibiu-Arad-Chisineu Cris-Varsand-Gyula.
Drum foarte bun, exceptand portiunea Arad-Chisineu Cris, plina de denivelari si petece. De asemenea, in zona Miercurea Sibiului sunt 2 zone cu asfalt ondulat din cauza alunecarilor de teren.
Impresii: curatenie, liniste, ospitalitate, simplitate..civilizatie, si totul la niste preturi mai mult decat convenabile.
Ce m-a impresionat: concentratia de vegetatie (in general flori); strandul care satisface atat dpdv recreativ cat si terapeutic precum si modul de amenajare a spatiilor pt plaja pe iarba; concentratia de biciclisti, pistele pt acestia; modul relaxat in care traiesc localnicii; faptul ca stiu sa faca turism si exploateaza la maxim potentialul zonei.
De mentionat: veniturile maghiarilor sunt mai mici decat ale noastre (cel putin in Gyula) preturile sunt comparabile, dar reusesc sa se descurce cu un job suplimentar, o cazare turistica, agricultura in sere etc.
Amenzile de circulatie sunt muult mai mari..cam de 10 (zece) ori mai mari decat in Ro..si nici nu poti negocia cu politaii...cica nu se uita la "atentii" si pe de alta parte nu prea ai cum sa povestesti cu ei...daca nu vorbesti limba. Detectoarele de radar au fost interzise de curand. In plus fata de noi, au restrictii de viteza prin regulamentul lor de circulatie la trecerile la nivel cu calea ferata. Incepand cu zona in care apar indicatoarele de presemnalizare a trecerilor la nivel cu calea ferata, restrictia e de 40 km/ora in afara localitatilor si 30/ora in localitati.
Alte date despre Gyula..gasiti in link-ul de mai jos.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Giula

Un comentariu:

simona spunea...

frumos concediu